tiistai 2. elokuuta 2011

Tähdenlennon paluu

Kuinka kauan siitä mahtaa jo olla? 1000 vuotta? Ei ihan. Mutta monista on saattanut tuntua siltä.
Tiedän että tein turhia lupauksia, se on eräs paha tapani. Mutta tämä lupaus ei ole turha, ja näette sen varmasti itsekin. JW on auki. Lähes 2 vuoden pituisen tauon jälkeen, Jirachi's Wish, eräs Suomen vanhimmista ex-pokémonsivustoista, on jälleen jaloillaan. Mutta jokin on muuttunut. JW ei ole enää sivusto. Siitä tuli blogi.

Mikäli joku teistä uusista kävijöistä ei lainkaan tunne JW:tä, selitän hiukan. Jirachi's Wish oli vuonna 2005 perustettu Pokémon fanisivustoni. Se oli vaihtelevasti hyvinkin aktiivinen, toisinaan hiljainen, pieni ja käyttäjäystävällinen sivusto. Kun perustin JW:n, unelmani oli tehdä siitä Suomen kattavin Pokémon tietoa tarjoava saitti. Jossain vaiheessa, vuoden 2009 tienoilla, tämä unelma alkoi olla kumminkin muisto vain. Tunsin, että koulukiireet söivät liikaa aikaani, enkä saanut käytettyä aikaani JW:n kehittämiseen niin paljon kuin olisin halunnut. Sivusto jäi ikään kuin "kellumaan" niille sijoilleen, viimeisiä sisältöpäivityksiä oli tehty viimeksi vuoden 2007 aikana. Uutiset, tapahtumakalenteri ja TV-osio olivat ainoita asioita jotka jota kuinkin päivittyivät JW:n viimeisten vuosien aikana.
Kiireiden vuoksi JW lopulta meni jälleen tauolle. Hyvin pitkälle tauolle. Liian pitkälle tauolle. Haluaisin pyytää hiatuksen älytöntä pitkittymistä anteeksi, mutta tehtyä ei saa noin vain tekemättömäksi. Näiden miltei 2 vuoden aikana, jokin alkoi kypsyä sisälläni. Halusin muuttaa asioita JW:n suhteen radikaalisti.
Tajusin, että en enää tuntenut mielihyvää tietosivun rakentamisesta. Mitä järkeä olisi vain kopioida Bulbapedian tietoa suomeksi, kun suurin osa faneista sai tietoa jo tarpeeksi tehokkaasti näiltä sivustoilta muutenkin? Rakkauteni JW:seen, tai pokémonista kirjoittamiseen ei ollut kumminkaan kadonnut minnekään, enkä halunnut heittää viiden vuoden työtäni hukkaan. Päätin tehdä JW:stä blogin. Näin pääsisin eroon siitä taakasta, että pitäisi olla kääntämässä sivuni sisällöksi käytännössä Bulbapedian materiaalia. Mutta voisin silti pitää osiot, jotka menestyivät hyvin sivustoversiossakin. Tämä oli kompromissi, josta todella pidin.

Sanotaan suoraan, olin vain laiska avaamaan JW:tä. Minusta tuntui, että blogspot oli liian sekava, olin liian epävarma jatkamaan. "Osaanko varmasti tehdä kaiken niin kuin haluan?" "Entä jos kukaan ei käy täällä?" "Entä jos.." sekin on paha tapa.
Mutta, tässä sitä ollaan. Toivon, että niin vanhat kuin uudetkin kävijät löytävät JW:n, ja voivat ehkä antaa anteeksi saamattomuuteni.
Tulevana vuonna, jos taukovuodet lasketaan mukaan, JW täyttää 7 vuotta. Se on varsin iso luku. Haluan tehdä tästä vuodesta tuon luvun arvoisen. Paiskin töitä enemmän kuin koskaan ennen. Ja jos en tee niin, saatte tulla sanomaan, että et pidä lupauksiasi. Olen tehnyt sen jo liian monta kertaa. Olen pettänyt niin kävijäni kuin itsenikin. Joten, pidättehän huolen, ettei se tapahdu enää?

Edit: 03/08/11 22:44: JW on nyt avattu yleisölle. Sisältö on vielä hieman keskeneräinen, mutta blogin perusosiot saadaan valmiiksi seuraavan parin päivän kuluessa. Tervetuloa!

On uuden toiveen aika...

~Make a Wish~
*Jirachi*

p.s haluan kiittää JW:n vieraskirjassa erästä nimetöntä kommentoijaa. Sait minut niin vihaiseksi itselleni, että päätin saada JW:n auki heti tänä iltana. Olethan ylpeä itsestäsi. Olet juuri saanut aikaan JW:n uudelleensyntymisen! Kiitos vielä kerran.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

JW onkin ehtinyt muuttua aika lailla viime näkemästä (hyvään suuntaan!). Blogiformaatti on jännä ja tuore idea, jatka vain samaan malliin. ^_^ Hienoa, että olet jaksanut kirjoittaa noin pitkiä kirjoituksia.

Jos linkkilistalle sopii ehdottaa uusia sivuja, RSS sai vastikään uuden ulkoasun ja löytyy nyt osoitteesta http://www.voltti.org/rss. Sisältöä on vielä vähän niukalti, mutta sitä tulee lisää koko ajan.

Tsemppiä sivujentekoon!

T. RS